Expert İnsan Kaynakları Danışmanlığı Limited Şirketi
İnternet Sitesi Gizlilik Politikası ve Açıklama Metni

Expert İnsan Kaynakları Danışmanlığı Limited Şirketi (“Expert” veya “Şirket”) olarak kişisel evrilerin korunması en önemli öncelikleri arasındadır.

Expert, kendisi tarafından işletilen https://www.expert-qs.com/internet sitesini ziyaret edenlerin (“Veri Sahibi”) kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu çerçevesinde en doğru ve güvenilir şekilde korumaktadır.

Expert, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (“KVKK”) 10. maddesinden doğan aydınlatma yükümlülüğünü yerine getirmek amacıyla aşağıdaki açıklamaları siz değerli müşterilerimizin, tedarikçilerimizin ve web-sitemizi kullanan tüm ilgililerin dikkatine sunar.

İnternet sitesini ziyaret eden ve kişisel verilerini paylaşan tüm kullanıcılar aşağıdaki hususlarda bilgi sahibi olduğunu, tüm bilgilendirme metnini okuduğunu ve kabul ettiğini beyan etmiş sayılmaktadır.

 

VERİ SAHİPLERİNİN KİŞİSEL VERİLERİNİN İŞLENMESİ

İnternet Sitesi Gizlilik Politikası ile Expert’in yukarıda belirtilen internet sitesini ziyaret eden ziyaretçilerimize aşağıda yer alan konularda bilgilendirme yapılmaktadır:

  1. Veri Sahiplerinin Hangi Kişisel Verilerinin Elde Edildiği, Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi Ve Hukuki Sebebi:

Kimliğinizi belirli ya da belirlenebilir kılan her türlü bilgi “kişisel veri”dir.

 

Expert, müşterilerinin ve web sitemizi kullanan 3. Kişilerin kişisel verilerini Türkiye Cumhuriyeti Anayasası başta olmak üzere, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, 5237 Türk Ceza Kanunu ve ilgili mevzuatta yer alan hükümlere uygun işlenmekte ve mevzuata uygun hareket etmek için gerekli her türlü faaliyeti yürütmektedir.

 

İnternet Sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanmaktadır:

  • Kimlik Bilgisi

  • İletişim Bilgisi (Telefon numarası ve elektronik posta adresi)

  • Müşteri İşlem Bilgisi

  • İşlem Güvenliği Bilgisi

  • Talep/Şikayet Yönetimi Bilgisi[IE1] 

Kişisel verileriniz, Expert tarafından İnternet Sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla teknik iletişim dosyaları olan çerezler (cookies) vasıtasıyla toplanmaktadır. Çerezler (cookie) hakkında detaylı bilgi için Expert’in çerez politikasını [IE2] inceleyiniz.

 

  1. Veri Sahiplerinin Kişisel Verilerinin Hangi Amaçlarla Işlendiği:

İnternet Sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla Expert tarafından Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenebilecektir:

  • Expert tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimlerimiz tarafından yapılması ve ilgili iş süreçlerinin yürütülmesi,

  • Expert tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması için gerekli olan aktivitelerin planlanması ve icrası,

  • Expert tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için ilgili iş birimlerimiz tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütülmesi,

  • Expert’in ticari ve/veya iş stratejilerinin planlanması ve icrası,

  • Expert’in ve Expert’le iş ilişkisi içerisinde olan ilgili kişilerin hukuki, teknik ve ticari-iş güvenliğinin temini.

  1. Veri Sahiplerinin Kişisel Verilerinin Kimlerle Paylaşılabileceği;

Elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, burada yazılanlarla sınırlı olmamak üzere Expert’in iş ortaklarına (Taşeron ve/veya yüklenici olarak hizmet verdiği firmalar, dış kaynak hizmet sağlayıcıları, barındırma (hosting) hizmet sağlayıcıları, araştırma şirketleri, çağrı merkezleri gibi), hissedarlarımıza, iştiraklerimize, kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde aktarılabilecektir.

  1. Veri Sahiplerinin Kişisel Verilerinin Saklanma Süreleri;

Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde, Expert tarafından kişisel veriler silinmekte, yok edilmekte veya anonim hale getirilmektedir.

Expert, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na uygun bir biçimde, doğması muhtemel herhangi bir uyuşmazlık kapsamında kullanılmak üzere ilgili mevzuat ile belirlenmiş olan zamanaşımı süreleri boyunca kişisel verileri muhafaza edebilecektir. Bu durumda muhafaza edilen kişisel verilere herhangi bir başka amaçla erişilmemekte ve ancak ilgili hukuki uyuşmazlıkta kullanılması gerektiği zaman erişim sağlanmaktadır.

Kişisel verilerinizin saklanmasına ilişkin detaylı bilgilere Expert İnsan Kaynakları Danışmanlığı Limited Şirketi Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası[IE3] ’ndan ulaşabilirsiniz.

 

 

  1. Veri Sahiplerinin Kişisel Verilerinin Güvenliğinin Sağlanmasına Yönelik Alınan Tedbirler.

Expert, işbu metinde belirtilen amaçlar dahilinde kişisel verileri işlemekte ve işlediği verilerin güvenliğini sağlayabilmek adına gerekli her türlü teknik ve idari önlemi almaktadır.

 

Expert, kişisel verilerin işlenmesinde

I) hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun olma

II) doğru ve gerektiğinde güncel olma

III) belirli, açık ve meşru amaçlar için işlenme

IV) işlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olma

V) ilgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edilme

ilkelerini gözetmektedir.

Bu ilkeler doğrultusunda Expert ile paylaşılan kişisel veriler, Expert’in gözetimi ve kontrolü altındadır.

Expert, yürürlükteki ilgili mevzuat hükümleri gereğince bilginin gizliliğinin ve bütünlüğünün korunması amacıyla gerekli organizasyonu kurmak ve teknik önlemleri almak ve uyarlamak konusunda veri sorumlusu sıfatıyla sorumluluğu üstlenmiştir.

Expert Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 12. maddesine uygun olarak veri güvenliğinin sağlanması için,

  • Kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini önlemek,

  • Kişisel verilere hukuka aykırı olarak erişilmesini önlemek,

  • Kişisel verilerin muhafazasını sağlamak,

amacıyla uygun güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik gerekli her türlü teknik ve idari tedbirleri almaktadır.

  1. Veri Sahiplerinin Hakları;

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 11. maddesi gereğince Veri Sahipleri, kişisel verilerine ilişkin olarak aşağıda sıralanan haklara sahiptirler:

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.

Expert, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na uygun olarak, idari ve teknik imkanlar dahilinde; Veri Sahiplerinin kişisel verilerini kullanmalarını mümkün kılınması için gerekli olan sistemleri yürütmektedir.

Haklarınıza ilişkin taleplerinizi Expert İnsan Kaynakları Danışmanlığı Ltd. Şti Veri Sahibi Başvuru Formu[IE4] ’nu doldurmak suretiyle veya Altınşehir Mah. 205. Sok. No:59/C adresine yazılı olarak   iletmeniz durumunda, en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde Expert tarafından Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen tarifedeki ücret alınabilir. Bilgilerinize Saygı ile sunarız.

 

ÇEREZ POLİTİKASI

Şirketimize ait İnternet siteleri veya Şirketimiz tarafından gönderilen elektronik posta iletilerine veya reklamlara erişim sırasında, kullanıcıların bilgisayarına, cep telefonuna, tabletine veya kullanılan diğer cihazlara belirli verilerin kaydedilmesi ve toplanmasını sağlayan küçük veri dosyaları yerleştirilebilmektedir. Bilgisayar ve diğer cihazlara yerleştirilen bu veri dosyaları, çerez, piksel tag, flashcookies ve web işaretçileri olabileceği gibi, veri depolama amaçlı benzeri diğer teknolojiler de olabilecektir. Şirketimiz tarafından kullanılabilecek çerez ve benzeri teknolojileri ifade etmek üzere “çerez” ifadesi kullanılmaktadır.
Çerezler; günlük dosyaları, boş gif dosyaları ve/veya üçüncü taraf kaynakları yoluyla topladığı bilgileri tercihlerinizle ilgili bir özet oluşturmak amacıyla depolar ve size özel tanıtım yapmak, promosyonlar ve pazarlama teklifleri sunmak, web sitelerinin içeriğini size göre iyileştirmek ve/veya tercihlerinizi belirlemek amacıyla; site üzerinde gezinme bilgilerinizi ve/veya site üzerindeki kullanım geçmişinizi izleyebilmektedir.
Expert İnsan Kaynakları Danışmanlığı Limited web sitelerinde “çerezler” yoluyla e-posta adresleri ve üyelik formlarında istediği kişisel bilgilerin haricinde site kullanımı sırasında izlediği, ziyaretçi hareket ve tercihlerini analiz ederek yorumlamaktadır. Çerez; kullanılmakta olan cihazın İnternet tarayıcısına ya da sabit diskine depolanarak söz konusu cihazın tespit edilmesine olanak tanıyan, çoğunlukla harf ve sayılardan oluşan bir dosyadır.
Expert İnsan Kaynakları Danışmanlığı Limited web sitelerinde ziyaretçilerine daha iyi hizmet verebilmek amacıyla ve yasal yükümlülüğü çerçevesinde, işbu Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Açıklama metninde belirlenen amaçlar ve kapsam dışında kullanılmamak kaydı ile gezinme bilgilerinizi toplayacak, işleyecek, üçüncü kişilerle paylaşacak ve güvenli olarak saklayacaktır.
Çerezler aracılığıyla toplanan her türlü veri kişisel veri niteliği taşımayabileceğinden, çerezler aracılığıyla elde edilen verilerin ancak Türk hukuku çerçevesinde kişisel veri teşkil ettikleri ölçüde, işbu Gizlilik Politikası ve KVK Kanunu kapsamında değerlendirileceği dikkate alınmalıdır.

Çerez Türleri ve Üçüncü Taraf Çerezlerinin Kullanımı


Şirketimiz web sitelerinde çevrimiçi ve çevrimdışı olarak toplanan bilgiler gibi farklı yöntemlerle veya farklı zamanlarda site üzerinde sizden toplanan bilgileri eşleştirebilir ve bu bilgileri üçüncü taraflar gibi başka kaynaklardan alınan bilgilerle birlikte kullanabilir.
Çerezler süre bakımından veya ait oldukları alan adına göre sınıflandırılabilmektedir. Çerezler, süre bakımından sınıflandırılmaları durumunda, oturum çerezleri ve kalıcı çerezler olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Oturum çerezleri, kullanıcının tarayıcıyı kapatması üzerine silinen çerezleri ifade ederken, kalıcı çerezler ise önceden belirlenen bir süre boyunca kullanıcının bilgisayarında/cihazında kalan çerezlerdir. Şirketimiz web sitelerinde oturum çerezleri ve kalıcı çerezler kullanmaktadır.
Çerezler ait oldukları alan adına (domain) göre sınıflandırılmaları durumunda ise ilişkili taraf çerezi ve üçüncü kişi çerezi olmak üzere ikiye ayrılır. Ziyaret edilen alan tarafından yerleştirilen çerezler ilişkili taraf çerezleri olarak adlandırılırken, ziyaret edilen farklı bir alan tarafından yerleştirilen çerezler ise üçüncü kişi çerezi olarak ifade edilmektedir. Ziyaret edilen alan dışındaki kişilerin, ziyaret edilen alan üzerinden kullanıcı cihazına çerez yerleştirmeleri durumunda üçüncü kişi çerezi söz konusudur.
Bu kapsamda Şirketimiz çerezleri ayrıca; arama motorlarını, web sitesi ve/veya web sitesinin reklam verdiği İnternet sitelerini ziyaret ettiğinizde ilginizi çekebileceğini düşündüğü reklamları size sunabilmek için “reklam teknolojisini” devreye sokmak amacıyla kullanabilir. Reklam teknolojisi, size özel reklamlar sunabilmek için web sitesine/mobil uygulamaya ve web sitesinin reklam verdiği web sitelerine  yaptığınız önceki ziyaretlerle ilgili bilgileri kullanır. Bu reklamları sunarken, web sitesinin sizi tanıyabilmesi amacıyla tarayıcınıza benzersiz bir üçüncü taraf çerezi yerleştirilebilir.

Şirketimizce Çerezlerin Kullanım Amaçları


Şirketimiz esas olarak çerezler; günlük dosyaları, boş gif dosyaları ve/veya üçüncü taraf kaynakları yoluyla topladığı bilgileri tercihlerinizle ilgili bir özet oluşturmak amacıyla depolar ve size özel tanıtım yapmak, promosyonlar ve pazarlama teklifleri sunmak, web sitesinin içeriğini size göre iyileştirmek ve/veya tercihlerinizi belirlemek amacıyla; site üzerinde gezinme bilgilerinizi ve/veya site üzerindeki kullanım geçmişinizi izleyebilmek ve bu suretle daha iyi hizmet ve standartlar sunmak amacıyla çerezleri kullanmaktadır.
Bununla birlikte Şirketimiz İnternet sitelerinde, platformunda, uygulamalarında, reklam ve iletilerinde kullandığı çerezlerden, aşağıda belirtilen amaçlar ile faydalanabilmektedir.
i. Operasyonel amaçlı kullanımlar: Şirketimiz İnternet sitesi, platform, uygulama ve hizmetlerinin idaresi ve güvenliği için gerekli gördüğü çerezleri kullanabilir. Operasyonel amaçlar için kullanılan çerezlere örnek olarak, İnternet sitesi, uygulama ve platformlarda yer alan fonksiyonlardan yararlanılmasına olanak tanıyan teknolojiler ile bu mecralardaki düzensiz davranışları tespit etmek için kullanılan çerezler gösterilebilir.


ii. İşlevselliğe yönelik kullanımlar: Şirketimiz İnternet sitesi, platform, uygulama ve hizmetlerinin kullanımını kolaylaştırmak ve bunları kullanıcılar için özelleştirmek amacıyla çerez kullanabilir. İşlevsellik amacıyla kullanan çerezlere, kullanıcı bilgilerini ve tercihlerini hatırlamamızı sağlayan teknolojiler örnek gösterilebilir.
iii. Performansa yönelik kullanımlar: Şirketimiz İnternet sitesi, uygulama, platform ve hizmetlerine ilişkin performansın artırılması ve ölçülmesi amacıyla da çerez kullanabilmektedir. Bu amaçla kullanılan çerezlere örnek olarak, kullanıcıların Şirketimiz İnternet sitesi, uygulama, platform ve hizmetlerini nasıl kullandığını anlamamızı ve kullanıcı davranışlarını analiz etmemizi sağlayan çerezler ile gönderdiğimiz iletiler ile etkileşime geçilip geçilmediğini anlamamıza imkân veren teknolojiler gösterilebilir.
iv. Reklam amaçlı kullanımlar: Şirketimiz veya üçüncü kişilere ait İnternet sitesi, platform ve uygulamalar üzerinden, kullanıcıların ilgi alanlarına yönelik reklam ve benzeri içerikleri iletmek amacı ile ilişkili taraf çerezleri ve üçüncü kişi çerezleri kullanabilir. Reklam amaçlı kullanımlara örnek olarak, reklamların etkinliğini ölçen çerezler ile belirli bir reklama tıklanıp tıklanmadığını veya reklamın kaç kere görüntülendiğini gösteren çerezler gösterilebilir.

Çerezleri Reddetme ve Silme


Çoğu tarayıcı çerez kullanımına izin vermekle birlikte, kullanıcılar diledikleri zaman tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezleri reddedebilir veya silebilir. İnternet tarayıcınızın “yardım” dosyasında verilen talimatları izleyerek kalıcı çerezleri kaldırabilir ve hem oturum çerezlerini hem de kalıcı çerezleri reddedebilirsiniz. Ancak ayarların değiştirilmesi yöntemi kullanılan tarayıcıya göre değişmekte olup, çerezlerin nasıl devre dışı bırakılabileceğinin kullanılan tarayıcıya ilişkin hizmet sağlayıcıdan öğrenilmesi gerekmektedir.
Çerezlerin devre dışı bırakılması durumunda. web sitesini, mobil uygulamayı kullanmaya devam edebilirsiniz fakat web sitesinin, mobil uygulamanın tüm işlevlerine erişemeyebilirsiniz veya erişiminiz sınırlı olabileceğinden Şirketimiz İnternet siteleri, uygulama, platform ve hizmetlerinin bazı özelliklerinden yararlanılamaması söz konusu olabilir.

Yetkili Hizmet Sağlayıcılar


Şirketimiz İnternet siteleri, platform ve uygulamaları ile hizmetlerinin yürütülmesi ve tanıtımı için yetkilendirdiğimiz bazı hizmet sağlayıcılardan yardım alabiliriz. Bu hizmet sağlayıcılar da kullanıcıların bilgisayarına/cihazına çerezler ve benzeri teknolojiler (üçüncü kişi çerezleri) yerleştirebilecek ve kullanıcı cihazını tespit etmeye yönelik IP adresi, benzersiz tanımlayıcı (uniqueidentifier) ve cihaz tanımlayıcı gibi bilgileri toplayabilecektir.

ÜÇÜNCÜ KİŞİLERE AİT SİTE, ÜRÜN VE HİZMETLER

Şirketimiz İnternet siteleri, platform ve uygulamaları, üçüncü kişilere ait İnternet sitesi, ürün ve hizmetlere ilişkin linkler içerebilir. Söz konusu linkler, üçüncü kişilere ait gizlilik politikalarına tabi olup, üçüncü kişiler ve üçüncü kişilere ait sitelerin Şirketimiz den bağımsız olduğu ve Şirketimizin üçüncü kişilerin gizlilik uygulamalarından sorumlu olmadığını bildirmek isteriz. Link verilen İnternet sitelerinin ziyaret edilmesi durumunda, bu sitelere ait gizlilik politikalarının okunmasını tavsiye etmekteyiz.

DEĞİŞİKLİKLER

Şirketimiz işbu Kişisel Verilerin Korunması ve Gizlilik Politikası’nda her zaman değişiklik yapabilir ve değişiklik web sitesinde (www.expert-qs.com ) yayınlanması ile yürürlük kazanır. Şirketimizin yaptığı değişiklikler ilgililere web sitesi üzerinden bildirilecektir. Bu sebeple Gizlilik Politikasının güncel versiyonuna Şirketimiz İnternet sitesinden ulaşılabilir, Gizlilik Politikasında yapılabilecek değişiklikler Şirketimiz İnternet sitesinden takip edilebilir.
Değişiklikler kural olarak, Şirketimiz İnternet sitesine yüklenmek suretiyle yapılacak ve bu tarih itibariyle geçerlilik kazanacak olmakla birlikte, Şirketimiz değişiklikleri, uygun gördüğü diğer şekillerde de bildirilebilecektir.

  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • Google Rehber - Beyaz Çember

Nerelerdeyiz

Türkiye

Fransa

Romanya

Bulgaristan

İran

Bu sitenin tüm hakları Expert İnsan Kaynakları Şirketine Aittir